nyhet

Fujifilm X-M5 – liten, lätt & utan sökare

Fujifilm tar ett steg åt minimalismen med nya kameran X-M5, passande för de som vill ha låg vikt, som exempelvis vloggare.

Genom att bland annat skippa att ha en sökare i nya X-M5 har kameran landat på en vikt på endast 335 gram – tillsammans med ett kompakt format passande för de som reser eller vill ha en lätt kamera, exempelvis vloggare.

Upplösningen är på 26 megapixlar och kan spela in video i 6,2K open gate i 10-bitar, eller 4K/60p i 10-bitars 4:2:2.

Även om sökaren inte är på plats så hittar vi snabbreglaget för filmsimuleringar, något som vi såg i Fujifilm X-T50. Här går det att snabbt växla mellan 20 olika simuleringar som påverkar bildens slutresultat.

Eftersom snabbheten är grejen med filmsimuleringarna så har Fujifilm även lagt till funktioner som passar för snabb videoinspelning utan att behöva gräva ned sig i menyer. För videofantasterna finna även mikrofoningång och uttag för hörlurar, samt möjlighet att styra kameran via Fujifilm X-appen. 

Fujifilm X-M5 har ett rekommenderat pris på 11 999 kronor inklusive moms. Kameran säljs även med objektivet XC 15-45mm f/3,5-5,6 OIS PZ för 12 990 kronor inklusive moms. Säljstart är i slutet av november 2024.

S