tävling

Tävling: "AI-bild eller fotografi?" – här är de rätta svaren

Av alla deltagare i Kamera & Bild och Moderskeppets tävling var det ingen som lyckades få full pott: att välja vilka bilder som var skapade av AI. Här ser du vilka de var.

Kamera & Bild och Moderskeppet utmanade dig och dina vänner i tävlingen "AI-bild eller fotografi?" där man skulle se skillnaden på ett fotografi och en AI-genererad bild.

Bland de totalt åtta bilderna som ingick i tävlingen var hälften AI-genererade och hälften fotograferade bilder. Ingen av deltagarna i tävlingen lyckades prick in full pott, men många var nära så när som på en bild fel.

Tre utvalda vinnare får tre gratismånader med fri tillgång till allt från Moderskeppet (500 kurser) samt ett år gratis Kamera & Bild Plus. Vinnarna meddelas inom kort på epost.

Vill du bli bättre på AI? Kamera & Bild har skrivit flertalet artiklar om AI och generativ AI. Och Moderskeppet har spelat in kurser och webbinarier i ämnet – som exempelvis "Generativ AI från början", "Generera bilder med AI" och hur man kan "Prompta bättre bilder". Där kan du vässa dina kunskaper för att bli ännu bättre på att använda, avslöja eller förstå AI – och hur du kan använda det i din kreativa process.

AI-bild eller fotografi? Här hittar du svaren:

BILD 1: AI-genererad
BILD 2: AI-genererad
BILD 3: AI-genererad
BILD 4: Fotografi
BILD 5: Fotografi
BILD 6: AI-genererad
BILD 7: Fotografi
BILD 8: Fotografi